Tandimplantat i Stockholm

Lång erfarenhet

Toppmodern klinik

Konkurrenskraftiga priser

Trygg & säker tandvård

Vi är kopplade till försäkringskassan (högkostnadsskydd & tandvårdsbidrag)

Stor erfarenhet av tandvårdsrädda patienter

Undersökning hos tandläkare

Tandimplantat

Avsaknaden av en eller flera tänder kan leda till både funktionella och psykologiska besvär, som till exempel svårighet att tugga eller osäkerhet och ovilja att le. Om du förlorar en eller flera tänder kan vi ersätta dem med tandimplantat.

Vi på Novo Dental har ett unikt och mycket uppskattat arbetssätt med högsta kvalitetsfokus. Våra behandlingar är alltid effektiva och vi finns tillgängliga för just dig. Du lämnar oss med friskare tänder.

Ta del av vårt erbjudande och få svar på dina frågor. Ring 08-659 45 00 eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.

Novo Dental klinik exteriör

Kontakta oss

ERBJUDANDE: KONSULTATION SAMT PANORAMARÖNTGEN­UNDERSÖKNING

500kr (ord. pris 2950 kr). ATB utnyttjas!

Har du några frågor? Du är mer än välkommen att kontakta oss genom kontaktformuläret nedan eller via telefon på 08-659 45 00.

Vad är tandimplantat?

Det är en permanent, estetisk och funktionell lösning. Tandimplantat fungerar som nya fasta tänder som ser naturliga ut. Genom ett kirurgiskt ingrepp fästs ett implantat, en liten titanskruv i käkbenet. Den fungerar som en konstgjord tandrot och ersätter den förlorade. När titanskruven har läkt in i käkbenet, (vanligtvis 2 - 6 månader) fästs en eller flera kronor ovanpå implantatet.

Har du förlorat en eller flera tänder kan tandimplantat vara lösningen för dig.


Garantier

Hos oss på Novo Dental har vi lång erfarenhet av implantatsbehandlingar. Med vårt team av erfarna tandläkare och specialisttandläkare kan vi alltid erbjuda dig trygga och säkra behandlingar. Eftersom tandimplantat i många fall är en permanent lösning som håller livet ut så är kvalité väldigt viktigt för oss. Därför använder vi oss av världsledande implantatsystem med garantier och stödjande forskning bakom sig. Vi lämnar tre års garanti på fast protetik, tänderna som sitter på implantatet och livstidsgaranti på implantaten.

Ett tandimplantat

Funderar du på tandimplantat?

För att ta reda på om tandimplantat är bästa lösningen för dig är första steget att boka in en konsultation. Vårt team står redo att besvara dina frågor och vägleda dig genom hela processen. Under konsultationen gör vi en grundlig utredning och genomgång av din munhälsa. Därefter görs en undersökning och panoramaröntgen av dina tänder och käkben för att säkerställa att du är en lämplig kandidat för en implantatsbehandling.

Hur går behandlingen till?

När konsultationen är klar och tandläkaren har gjort utredningen och säkerställt att allt ser bra ut, kan du påbörja själva behandlingen som utförs i två steg.

1. Först själva operationen, då titanskruven (implantatet), opereras in i käkbenet. Tandläkaren gör ett snitt i tandköttet som viks undan så att käkbenet blottas så att hål kan borras där titanskruven skall fästas. Därefter behöver området läka så att titanskruven växer fast i käkbenet – en process som kan ta några månader.

2. Därefter steg två, den s.k. protetiska delen, när tänderna som skall fästas på implantatet tillverkas. När implantaten läkt fast görs ett avtryck av det inopererade implantatet och en modell skapas av den nya tanden eller tänderna. Dessa anpassas till dina övriga tänder i både färg och form. Sedan fästs den nya tanden eller tänderna genom att skruvas eller cementeras fast på implantatet. Behandlingen utförs under lokalbedövning.

Naturligt och säkert

Implantaten är fasta, nya tänder som ser naturliga ut. De sitter dessutom permanent, i många fall livet ut. Efter behandlingen är det viktigt att man följer sitt individuella vårdprogram, är noga med munhygienen och kommer på regelbundna årskontroller. Vi använder oss av världsledande implantatsystem som dessutom lämnar livstidsgaranti på sina implantat.

Tandimplantat

Nöjda kunder är viktigt för oss

Tandimplantat hos Novo Dental

Med tandimplantat kan du öka din livskvalité och undvika dina tidigare funktionella besvär eller psykologiska bekymmer. Men varför ska du välja att göra dina tandimplantat hos just oss?

01. Spetskompetens

Hos oss på Novo Dental är du i trygga händer. Vi har experter med lång erfarenhet inom tandimplantat som dessutom använder branschens senaste och säkraste metoder. Allt för att du som kund ska kunna känna dig helt trygg!

02. Implantat av toppkvalité

Vi använder oss utav världsledande implantatsystem. Eftersom tandimplantat i många fall är en permanent lösning livet ut så är kvalité väldigt viktigt för oss. Implantaten har dessutom livstidsgaranti och stödjande forskning bakom sig.

03. Ett strålande resultat

Gör som våra många andra nöjda kunder och få ett nytt och fint leende. Behandlingen fungerar utmärkt för både ett eller flera tandimplantat. Dagens implantat anpassas efter färg och form på resterande tänder och ser därför helt naturliga ut.

Vanliga frågor från våra patienter

Vad ska man tänka på kring eftervård?

Det är viktigt att ta väl hand om implantaten. Att upprätthålla en extra god munhygien är avgörande för ett hållbart och långvarigt resultat. Noggrann och regelbunden tandhygien såsom daglig tandborstning och användning av tandtråd är avgörande för att hålla både implantat och egna tänder friska. En dålig munhygien kan bidra till infektioner i vävnaden runt implantatet vilket i värsta fall kan göra så att implantatet lossnar. Därför är det viktigt med regelbundna kontroller hos tandläkare eller tandhygienist.

Varför välja tandimplantat?

En av de största fördelarna med tandimplantat är att det fästs direkt i käkbenet till skillnad från andra lösningar som till exempel bryggor och löstagbara proteser där man behöver borra i eller belasta närliggande tänder som riskerar att skadas. Det finns fler fördelar

  • En långvarig lösning
    Med rätt skötsel kan tandimplantat vara en lösning som håller livet ut. Det är viktigt att vara noga med munhygienen och att gå på årliga kontroller.
  • Naturlig känsla och säker funktion:
    Tandimplantat känns och fungerar som naturliga tänder, vilket gör det lätt att tala och äta utan bekymmer.
  • Estetisk förbättring: Ger dig tillbaka ditt leende och självförtroende.
  • Bevarar käkbenet

Vad kostar implantat?

En implantatsbehandling kan bli ganska kostsamt och är därför en ganska stor investering. Den kan ändå kan vara värd sitt pris på grund av dess goda resultat och långa hållbarhet. Priset varierar från person till person och beror på behandlingens omfattning, hur avancerad den blir och hur många implantat du behöver. Kostnaden för ett implantat kan ligga på 30 000 till 40 000 kronor exklusive rabatter.

Varför välja Novo Dental?

Hos oss på Novo Dental har vi lång erfarenhet av tandimplantat. Vi är anslutna till Försäkringskassan vilket innebär att du har rätt till det statliga tandvårdsstödet och kan få ersättning från Försäkringskassan för en behandling med implantat hos oss.

Ersätter Försäkringskassan tandimplantat?

Tandimplantat kan omfattas av högkostnadsskyddet. Men det finns vissa krav, till exempel måste det vara funktionellt nödvändig med tandimplantat och förbättra både din tuggförmåga och tandhälsa. Försäkringskassan står bara för en del av kostnaden.

  • Försäkringskassan täcker kostnader med 50% som överstiger 3000 kr under ett år beräknat på referenspriset.
  • Är det så att priset för dina tandimplantat (enligt referenspriset) överstiger 15 000 kronor går högkostnadsskyddet in och ersätter 85 % på kostnader som överstiger 15 000 kr av referenspriset

Hur lång tid tar behandlingen?

Tidsåtgången för en implantatsbehandling kan vara mellan 30 – 90 minuter beroende på hur många implantat som skall sättas in. Räkna med att den totala besökstiden kan ta ca 2 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida. Läs vidare om hur vi hanterar cookies här.

Acceptera
Hantera