Bett- och snarkskenor

Lång erfarenhet

Toppmodern klinik

Konkurrenskraftiga priser

Trygg & säker tandvård

Vi är kopplade till försäkringskassan (högkostnadsskydd & tandvårdsbidrag)

Stor erfarenhet av tandvårdsrädda patienter

Bettskena av tandläkare

För många patienter är ofta återkommande huvudvärk av spänningstyp eller stelhet i käk- och nackmuskulatur orsakat av bettet. Vid behov kan man bli avhjälpt av en individuellt anpassad bettskena som avlastar bettet, käklederna och käkmuskulaturen samt skyddar tänderna. Vi kan även visa Dig sjukgymnastiska övningar vid överansträngd käk- och nackmuskulatur. Tänk på att tänderna endast ska ha kontakt då man tuggar, i ett avslappnat läge har man vanligtvis ett avstånd på cirka 1-2 mm mellan tänderna i över- och underkäken.

Sov bättre och säkrare! Många personer har problem med att de snarkar eller får andningsuppehåll när de sover, så kallad sömnapné. Andningsuppehållen kan ibland vara så långa att det finns risk för syrebrist. Då brukar man tala om sömnapné syndrom, SAS. En del patienter har både snark- och apnéproblematik, andra har endast problem med att de snarkar.

Hos oss på Novo Dental kan Du få en individuellt anpassad apnéskena som Du använder när Du sover. Skenan drar fram tungan och underkäken, vilket gör att man får en större luftspalt i strupen. Skenan minskar snarkning och antalet andningsuppehåll. Apnéskenan fungerar i nästan varje fall av sömnapné. Har man problem med snarkning är det bra att undvika ryggläge.

Kontakta oss

Har du några frågor? Du är mer än välkommen att kontakta oss genom kontaktformuläret nedan eller via telefon på 08-659 45 00.

Varför välja oss?

Vi på Novo Dental har ett unikt och mycket uppskattat arbetssätt med högsta kvalitetsfokus. Våra behandlingar är alltid effektiva och vi finns tillgängliga för just dig. Du lämnar oss med friskare tänder.

Novo dentals klinik utanför

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida. Läs vidare om hur vi hanterar cookies här.

Acceptera
Hantera