Parodontit – tandsten och tandlossning

Lång erfarenhet

Toppmodern klinik

Konkurrenskraftiga priser

Trygg & säker tandvård

Vi är kopplade till försäkringskassan (högkostnadsskydd & tandvårdsbidrag)

Stor erfarenhet av tandvårdsrädda patienter

Behandling av tandsten och tandlossning på klinik

Tandlossning är en kronisk sjukdom som drabbar tandens fäste. Det är vanligt förekommande och grundorsaken är en bakterieinfektion. Tandlossning är oftast en långsam process som går att behandla med mycket goda resultat.

Ett tidigt stadium av sjukdomen är tandköttsinflammation. Därfter bildas tandsten och sjukdomsförloppet påverkas av flera olika faktorer så som rökning, otillräcklig munhygien och ärftliga faktorer. Man diskuterar också samband med andra sjukdomar som tex hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes. Munhygienen är mycket viktig och själva behandlingen består av information och instruktion samt professionell tandrengöring för att avlägsna all tandsten hos tandhygienist.

Behandlingsresultaten är goda om behandlingen sätts in i rätt tid. Om sjukdomen gått för långt, erbjuder vi Dig kirurgisk behandling för att tandlossningen ska läka på bästa sätt. Genom regelbundna undersökningar och hygienistbehandlingar kontrollerar vi tandlossningen och förhindrar fortsatt sjukdomsprogression.

Läs om hur du kan bibehålla en god munhygien här.

Kontakta oss

Har du några frågor? Du är mer än välkommen att kontakta oss genom kontaktformuläret nedan eller via telefon på 08-659 45 00.

Varför välja oss?

Vi på Novo Dental har ett unikt och mycket uppskattat arbetssätt med högsta kvalitetsfokus. Våra behandlingar är alltid effektiva och vi finns tillgängliga för just dig. Du lämnar oss med friskare tänder.

Novo dentals klinik utanför

Nöjda kunder är viktigt för oss

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida. Läs vidare om hur vi hanterar cookies här.

Acceptera
Hantera